zaterdag, december 22, 2018

The Rider - Chloë Zhao

The Rider op IMDb (7,4)
Ongemakkelijke film. Maar wel een heel boeiende. De minder geoefende kijker zal wellicht afhaken omdat het tempo of de kleinheid van het verhaal hem/haar niet aanspreekt. An sich jammer, want het is een heel persoonlijke film die de mensen te denken geeft over de zinvolle invulling van het bestaan.
Want het zal maar je leven zijn: rodeo-rijden. En eigenlijk verder niks. Brady is zo'n jongen: opgegroeid met, tussen en op de paarden. De dieren zijn hem alles, hij weet zich in de "persoonlijkheid" van de dieren te verplaatsen.
Een gruwelijk ongeluk tijdens een wedstrijd loopt bijna verkeerd af: Brady moet met spoed geopereerd en krijgt een ijzeren plaat in zijn schedel geplaatst. Een lang proces van herstel moet volgen, maar hij heeft moeite met de tijd die gemoeid gaat met zijn herstel. Maandenlang niet rijden, dat is voor hem als langzaam sterven. Als het dan ook nog eens niet goed gaat met de paardenranch van zijn vader, belandt Brady zelfs achter de kassa van een supermarkt: er moet geld op de plank.

Een vriend schiet te hulp en doet Brady een aanbod: als hij zijn lastige paard weet te temmen, mag ie hem voor een zacht prijsje overnemen en langzaam weer beginnen zijn gevoel terug te krijgen. Dat gaat goed zolang het goed gaat.

Met : Brady Jandreau , Tim Jandreau

Geen opmerkingen: