donderdag, april 04, 2019

Beast- Michael Pearce

Beast op IMDb (6,8)
Tamelijk vreemde film die me meer pakte dan ik dacht. Dat komt voornamelijk door het ontwapenende spel van Jessie Buckley, die op een frisse manier een rebelse vrouw gestalte geeft.

Het eiland Jersey, een geïsoleerde plek op de Noordzee,eigenlijk tegen Frankrijk aan. Eilandbewoners zijn vaak mensen die erg op zichzelf zijn, Moll is iemand die dat ook heel graag wil. Ze is tegendraads en zoekt naar haar vrijheden, maar dat gaat lastig. We leren waarom: in haar tienertijd heeft ze geweld gepleegd tegen schoolgenootjes die haar pestten. Ze werd van school getrapt en kwam thuis te zitten. Moeder deed haar onderwijs, als tegenprestatie zorgde Moll voor haar zieke vader. Een benauwend wereldje binnen een benauwde wereld. U snapt haar zoektocht.

Ze ontmoet de vrijgevochten Pascal, die net zoveel moeite heeft met aanpassen aan de dagelijkse conventies van de maatschappij. Maar er is meer: ook hij is jeugddelinquent. Vormt het duo dus al een explosieve combinatie, het wordt allemaal alleen maar erger als er op het eiland een lustmoordenaar blijkt rond te lopen. Enkele jonge meisjes zijn al geslachtofferd en alle verdenkingen gaan richting Pascal.
Moll kijgt het advies , dwingend en wel, om de banden met Pascal te verbreken. Maar ze wil niet: ze ziet hem als de enige uitweg uit de verstikking die haar leven is. Ze weerstaat de hele goegemeente , hetgeen haar niet in dank wordt afgenomen.

Met : Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James, Trystan Gravelle

Geen opmerkingen: