zaterdag, april 27, 2019

Closer- Mike Nichols

Closer op IMDb (7,3)
Voor een deel dezelfde cast als de film die ik gisteren zag, alleen is deze film 14 jaar ouder. Maar an sich nog goed te doen, deze.

Mislukte schrijver schiet te hulp als losbandig zwervend meisje wordt aangereden door een taxi. Zodra ze het ziekenhuis verlaten hebben, begint het aftasten. Met succes natuurlijk, de twee krijgen een relatie.
Wanneer hij enkele jaren later een boek schrijft over zijn ervaringen met deze dame, ontmoet hij op een fotosessie tegen een prachtige fotografe aan. Hij voelt spanning tussen hen, bouwt het zelfs nog een beetje op. Een vluchtige kus, maar verder kan en mag het niet gaan. Toch komt zijn vriendin erachter, hetgeen ze in de eerste de beste ontmoeting met de fotografe ook ter confrontatie opwerpt.
Een tweede man komt het verhaal binnen door dubieuze internet-activiteiten van de schrijver: om fotografe Anna een loer te draaien, geeft hij zich voor haar uit op een sexsite en organiseert een ontmoeting tussen zijn chatpartner en Anna. Maar die pakt anders uit: ze vinden elkaar toevallig (in het) echt leuk en beginnen een relatie.

Volgt u het allemaal nog? U kijkt naar een vierhoeksrelatie, waarbij steeds de zijden worden verlegd. Een puzzeltje dus, deze film. Met goed acteerwerk, vooral dat van de dames.

Met: Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts, Clive Owen

Geen opmerkingen: