maandag, april 01, 2019

C'est ca l'amour - Claire Burger

C'est ca l'amour op IMDb (7,4)
Rauw met een mooi licht randje. Sociaal Noord-Frans drama zoals er daar veel gemaakt worden.
In dit geval kijken we naar een gezinsdrama. Plotseling is moeder Armelle vertrokken uit het gezin en vader Mario heeft moeite zich te herpakken. Hij zag het niet aankomen, weet nog steeds niet helemaal waarom en probeert wanhopig in contact te komen met zijn aanstaande ex. Want er moet nog zo veel gebeuren: de twee puberdochters zijn nog behoorlijk zorg-afhankelijk en staan nog onvast in het leven. De oudste, zeventien, staat er aardig nuchter in: zij combineert de zoektocht naar een eigen leven en een eigen liefde met helpen en steunen van haar vader. Maar de jongste zit vol in de rebellie. Ze gaat dwars tegen pappie in, dreigt steeds met weglopen (naar haar moeder) en gaat ondertussen het pad op van eigen identiteit en eigen seksualiteit. Moeder probeert ondertussen de dochters te overtuigen dat ze er altijd voor ze zal zijn maar moet verzwijgen dat ze is vertrokken omdat ze een andere man heeft ontmoet.
Vader is een goedzak, maar krijgt het allemaal niet voor elkaar. In arren moede geeft hij zich op voor een experimenteel toneelstuk, omdat hij weet dat zijn ex in dat theater de belichting doet. Wie weet, is er kans op gesprek. Dat gaat moeizaam of zelfs niet, maar de samenwerking met andere acteurs en met de regisseur biedt hem langzamerhand toch inzichten die hij kan gebruiken om zijn leven op poten te krijgen.
De weerstand van de jongste dochter komt tot een climax op het verjaardagsfeestje van de oudste. Het heeft verstrekkende gevolgen.

Met : Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg, Cecile Remy-Boutang

Geen opmerkingen: