zondag, april 21, 2019

Hearts beat loud - Brett Haley

Hearts beat loud op IMdb (6,9)
Prettige film. Niet dat ie nou heel goed is, maar er zit een mooie sfeer in en het onderwerp sprak me erg aan,

Frank is uitbater van een noodlijdende platenzaak in een wijkje in New York. Hij weet alles, geniet zeer van zijn eigen spullen maar hij verkoopt te weinig om er goed van te kunnen leven.
Het maakt ook allemaal niet meer uit, want hij gaat de boel opdoeken: zijn dochter gaat binnenkort studeren aan de andere kant van de VS en met haar heeft hij juist zo'n goede muzikale klik. Thuis heeft ie een repetitieruimte waar ze samen jammen en waar ze hun zelf gecomponeerde liedjes uitproberen. Daar is geen lol meer aan, als ze straks weg is.
Het meisje zelf is zoekende, zowel in haar "carrière'planning als in het voorzichtige pad der liefde. Wanneer ze een gelijkgestemde ziel ontmoet, schrijft ze daar een liedje voor. En dat liedje , dat repeteert ze met haar vader die het vervolgens tamelijk stiekem blijkt te hebben opgenomen. Paps trekt de stoute schoenen aan en uploadt het naar Spotify. Het neemt een vlucht en wordt opgenomen in de New Indie Mix van die weken.
Dat sterkt Frank in de gedachten dat ie iets samen moet doen met zijn dochter, dat ze meer werk moeten uitbrengen. Maar ja, hij wil ook haar toekomstplannen niet in blokkeren, hij snapt dat ze vastberaden is een studie af te ronden en niet net als haar ouders de onzekerheid van een muzikale carrière te ambiëren. Een geoefend kijker weet vervolgens dat er iets samen gaat komen in die prachtig weemoedige platenzaak van paps.

Fijn indie-sfeertje in de film, bij vlagen een Highfidelity-achtige impuls. En er wordt beminnelijk geacteerd. Goed te doen deze.


Met : Nick Offerman, Kiersey Clemons, Toni Colette, Ted Danson

Geen opmerkingen: