maandag, december 25, 2023

The Good Neighbor - Stephan Rick

The Good Neighbor op IMDb (6,0)
 The Good Neighbor op Moviemeter (2,89)

Mijn opbouw was goed gisteren want deze was al een stukje beter dan de film die ik eerder op de dag zag. 

Paar keurige plotwendingen, gestaag opgevoerde spanning en een keurige karakterstelling (sympathiek vs onsympathiek) en je komt al gauw tot een goed te verhapstukken filmpje.

David, misdaadjournalist, heeft de wijk genomen naar het verre Litouwen. Hij hoopt daar wat makkelijker zijn onlangs ervaren teleurstellingen te overkomen. Hij gaat aan de slag bij een hem bekende krantenredacteur, alwaar hij schrijvenderwijs richting zijn eigen opfrisbeurt werkt. 

Hij maakt snel kennis met de buurman, een ietwat vreemd opererende man maar goed: enige kennis van zijn nieuwe omgeving is welkom dus hij gaat stappen met deze Robert. In de bar ontmoet hij een knappe dame waarmee hij alvast telefoonnummers uitwisselt. Het acclimatiseren lijkt hem derhalve goed af te gaan, maar dan..

Omdat beide mannen gedronken hebben, nemen ze een binnenweg naar huis en daar slaat het noodlot toe. Ze rijden een slecht verlichte fietser aan: BAM! Knal! Dood! En dat is nog niet het ergste: het blijkt de dame te zijn die David net ontmoet heeft. In één klap lijkt zijn vers opgepakte toekomst uit zicht te verdwijnen. Robert aarzelt geen moment: niemand kan ze hier gezien hebben, als ze doorrijden naar huis zal Robert zorgen dat de auto verdwijnt waarmee alle sporen min of meer gewist zouden moeten zijn. 

Maar het noodlot zal nog een keer toe slaan: de hoofdredacteur wijst de spraakmakende zaak (fietser dood, daders doorgereden) toe aan David. Hoe kan hij maskeren dat hij research doet voor een zaak waar hij zelf alle sporen en lijnen weet te leggen? En hoe gaat hij om met het ontmoeten van de wanhopige zus van het slachtoffer? 

Met: Luke Kleintank, Jonathan Rhys Meyers, Eloise Smyth

FIN - song : Enis Rothoff- The Neighbor Suite

Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik mezelf niet heel goed ingel...