zondag, december 03, 2023

Pig - Michael Sarnoski

Pig op IMDb (6,9)
 Pig op Moviemeter (3,15)

Het is een zelfgekozen isolement waarin de verwilderde Rob Feld leeft. Een cabin in the woods waar hij alleen leeft met zijn varken. Niet zomaar een varken trouwens, nee: zijn geliefde dier (bijna schreef ik geliefde/dier, want hij houdt echt van haar) is een meester in het vinden van truffels in het bos. Rob zet haar op het spoor, zij graaft ze uit en Rob verkoopt ze vervolgens aan enkele afnemers. Dik voldoende om in zijn eentje van te leven, ver weg van de bewoonde wereld waar hij -om later verklaarde redenen- ver van wegblijft.

Maar dat Rob er zo'n dikke boterham van eet, is ook anderen opgevallen. Een setje criminelen overvalt en overmeester Rob en gaat er met zijn prijsvarken vandoor. Rob is woedend en zoekt contact met zijn vaste afnemer/wederverkoperAmir. Die moet hem naar de stad brengen waar Rob verhaal gaat halen. Al snel vinden ze het restaurant dat plots bijzondere truffelrecepten op de kaart heeft staan. Amir aarzelt om Rob verder te helpen omdat hij zeker weet dat een van de machtigste mannen van de stad, die toevallig ook zijn vader is, hier achter zit. Rob laat zich echter niet tegenhouden en trekt ten strijde tegen het syndicaat dat even snel over dat kleine truffelmannetje heen dacht te lopen.

Met : Nicholas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...