woensdag, december 27, 2023

Fair Play - Chloe Domont

Fair Play op IMDb (6,4)
 Fair Play op Moviemeter (3,09)

Heftige film die ik waarschijnlijk nooit aangeklikt zou hebben als ik niet in de trailer Eddie Marsan ontwaarde, een acteur die mij zelden teleurstelt. Ook hier niet, maar toch is zijn rol hier - op een paar kleine piekmomenten na- tamelijk verwaarloosbaar. De film draait voornamelijk om het té ambitieuze duo Emily & Luke.

Nooit rommelen op de werkvloer, dat loopt niet goed af. Die basisregel die bij veel bedrijven terecht is ingesteld, wordt door de financiële executives Emily en Luke met voeten getreden. Ze werken samen hard voor het beursvloer-bedrijf van de bikkelharde zakenman Campbell. Veel uren maken, veel kleinerende opmerkingen ondergaan: alles doen ze om maar in the spotlights te komen wanneer ze een goed financieel advies geven en het bedrijf daarmee veel geld laten verdienen. Ze houden hun relatie geheim omdat ze ten eerste weten dat het niet mag, maar ook omdat het hen elk zou kunnen schaden in hun carrière. Op kantoor zijn ze voorkomend naar elkaar, maar 's avonds vliegen de vonken eraf.

Maar dan! Er komt een management-plek vrij en Emily vangt op dat collega's de naam van vriend Luke noemen. Hoe mooi zou dat zijn, in de aanloop naar hun heimelijke verloving? Het loopt allemaal anders: niet Luke, maar Emily krijgt de baan. Daarmee wordt zij opeens de leidinggevende van haar sekspartner en dat blijkt lastig werken. Ze is professioneel genoeg om niets te laten merken, maar Luke heeft er duidelijk problemen mee dat zijn liefje opeens midden in de nacht gebeld wordt en naar late vergaderingen en etentjes moet. Steeds moeilijker kan hij werk en privé scheiden, hetgeen tot gevolg heeft dat zijn werk er onder lijdt. En daarmee ook zijn leidinggevende. 

Met; Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan

FIN - song : Charles Hodges - There is love

Geen opmerkingen:

Challengers - Luca Guadagnino

Challengers op IMDb (7,8)   Challengers op Moviemeter (3,80) Gelijk maar meegepakt op première avond, terwijl ik mezelf niet heel goed ingel...