zaterdag, december 23, 2023

The Virtuoso - Nick Stagliano

The Virtuoso op IMDb (5,0)
 The Virtuoso op Moviemeter (2,55)

Niemendalletje, maar in ieder geval wel geslaagd qua toonzetting, acteurs en plotwendingen. Verder gauw vergeten, vermoed ik.

De film draait om een seriemoordenaar, die The Virtuoso wordt genoemd. Dit heeft hij te danken aan zijn gedegen voorbereiding en uitvoering van zijn opdrachten (jajaja, daar zit natuurlijk een link in met de dit jaar verschenen film "The Killer"). De moordvirtuoos kiest voor volledige afzondering, voor leven in een boshutje. Daar bereidt hij zich voor op de volgende opdracht, die hem door het mysterieuze type The Mentor wordt aangereikt: nooit namen, altijd slechts een hint vergezeld van coördinaten en gewenste tijd. Hij gaat er goed op, hij is slim en geduldig en punctueel: altijd weet hij the Mentor (die ooit al met zijn vader samenwerkte in het leger) tijdig te melden dat de opdracht vervuld is.

Wanneer hij echter een keer de opdracht niet volledig correct vervult (dwz: doelwit is wel uitgeschakeld maar er was "collateral damage"), beginnen beiden aan elkaar te twijfelen. Dat blijkt ook wel uit de volgende opdracht: het enige dat hij op een briefje krijgt is "White Rivers" met een cryptische omschrijving van tijd en locatie. Volledig op zijn hoede vertrekt hij naar een kalm provinciestadje, alwaar hij in de plaatselijke diner aan het observeren slaat: een serveerster, een stelletje, een einzelganger en de plaatselijke sheriff. Wees dan maar eens doelgericht, als je niet weet wie hier het doelwit is.

Met: Anson Mount, Abbie Cornish, Anthony Hopkins, David Morse, Eddie Marsan

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...