vrijdag, augustus 17, 2007

Open brief

Vroeger, lang voor het massale gebruik van pc en email en zelfs nog langer voor het ontstaan van weblogs, waren mijn broers en ik fanatieke briefschrijvers.
soms naar elkaar, maar nog vaker naar de krant! Meningen, daar draaide het allemaal om.

Broer G. woonde indertijd in de "Uitlaat", een zelfverkozen naam voor het uiteinde van de Pijp. Hij woonde daar recht tegenover een kerk die berucht stond om haar immense klokkengebulder. Zeker na een avondje stappen (ik logeerde daar geregeld) was het ontluisterend en helaas ook ontnuchterend om je bed uit gebimbabd te worden.

G. schreef een welluidende brief naar de krant: kan de katholieke kerk van al haar bezittingen niet een klein beetje geld weggeven aan haar volgelingen? Wat nu als alle katholieken een horloge cadeau kregen van de Roomse baas, dan hoefden ze niet meer via klokkengelui opgeroepen worden tot de dienst, maar konden ze zelf zien hoe laat het was. Immers- ik citeer- de leden van een tafeltennisvereniging laten toch ook geen geluidswagen door de wijk rijden met de melding dat de training over een kwartier begint?

Ik moest hier allemaal weer aan denken toen ik het gezwatel over een tilburgse kerkklok las. Dwangsommen van 5000 E per keer als de klokken nog steeds om 7.15 uur (!!!) geluid worden om, en nu komt het, maar liefst tien bezoekers per keer uit te nodigen voor het gemis. TIEN bejaarden? Meer komen er niet op af? kan die pastoor niet gewoon elke ochtend even naar het verzorgingstehuis gaan en de mis dienen? dan kan een hele wijk in Tilburg iets vaker uitslapen!!

1 opmerking:

Anoniem zei

inderdaad gezwatel en gezever, bij een katholieke kerk hoort nu eenmaal een toren met klokken. En die klokken moeten dus luiden. Als je gaat voetballen heeft de scheidsrechter toch ook een fluit, of magi niet meer fluiten?