maandag, mei 23, 2016

A little Chaos (aka The King's Garden) - Alan Rickman

A little chaos op IMDb (6,4)
Ja, u leest het goed. Regie: Alan Rickman. De man heeft niet de kans gekregen goed op gang te komen met deze tak van sport. Dit was wel een mooie vingeroefening , de film is - hoewel gesitueerd in het Franse Versailles ten tijde van de Zonnekoning - op en top Brits. Kostuumdrama, it is.

Dat laatste impliceert dat de hoofdrol weggelegd is voor de hardwerkende boezem van Kate Winslet. Ze zucht en zwoegt, ze is een zelfstandig werkende tuinarchitecte. Hetgeen in die tijd natuurlijk een bijzonderheid is: vrouwen zijn dienstmeiden of hofdames, ZZP'ers kende men toen nog niet echt. Madame de Barra (Winslet) flikt het echter om een grote opdracht binnen te slepen voor de opzoomering van de tuinen van Louis XIV. Ze wordt daarbij ingehuurd door diens "chef tuinen" meneer Le Notre (Matthias Schoenaerts). Die blijkt te zuchten onder de strikte regels van het hof en vindt de onaangepaste chaoskeuzes van madame de Barra stiekem een verademing.

Daarnaast is hij ook nog eens klemgezet in een onmogelijk huwelijk. U snapt dat deze beide ingrediënten de opmaat zijn naar een innige samenwerking. Lukt het hen beiden om de koning te overtuigen van hun radicale plannen? En, nog beter, overleven ze daarbij de aanvallen van het hofvolk, van al die mensen die op een of andere manier graantjes meepikken van de zonnige huishouding van meneer Quatorze?

Niet hartstikke goed maar hé , met Rickman, Winslet en Schoenaerts op je bill ga je niet gauw mis, toch?
 

Geen opmerkingen: