zaterdag, mei 21, 2016

Fake- Thomas Acda

Fake op IMDb (5,8)
Grappenmaker, zanger, acteur. En nu opeens ook regisseur. Thomas Acda probeert van alles. Van mij mag ie, ik vind hem een grappig man met een sympathieke uitstraling.
De film strandt in goede bedoelingen, maar dat kan vast budgettair verklaard worden. Wat dondert het, we zijn lekker bezig.

Maya is een gesjeesde kunstgeschiedenisstudente zonder poen. Alles wat ze aanpakt, gaat kapot in haar handen. Vriendjeskeuze is niet optimaal, toekomstperspectief is nihil.
Oma (?) bedoelt het goed en schenkt het meissie een oud kasteeltje dat in familiebezit is. Dat lijkt een fors cadeau maar er moet nogal wat verspijkerd worden voordat het tot een toonbaar B&B gemaakt kan worden. Beste vriend Erik (Gijs Naber) schiet aan alle kanten te hulp.
Haar eerste klant is direct een grote vis. Die doet zich voor als een Arabische sjeik die fors inkopen wil doen op de kunstbeurs in Maastricht. In werkelijkheid is hij een gesjeesde kruimeldief die een op die beurs geëtaleerde antieke tegel wil jatten en wil terugbrengen naar Marokko. En laat nou de hoteldame kunstgeschiedenis gestudeerd te hebben, waardoor zij die ideale chaperone is voor zijn gang naar de beurs. Maarrrr: er is ook nog een politie-agente die nog een appeltje met Maya te schillen heeft. Kunstroof dus. Spannend!
Nou vooruit, ik stel de vraag maar: zal het hen lukken om die mozaïek tegel op zijn rechtmatige plaats terug te krijgen?

Met oa Nasrdin Char, Gijs Naber, Lies Vissedijk.

Geen opmerkingen: