maandag, mei 23, 2016

In our nature - Brian Savelson

In our nature op IMDb (5,7)
Aanvankelijk dacht ik dat hier weer een misser maakte, de film kwam stamelend op gang. Maar uiteindelijk werd het toch nog een boeiend conflictverhaaltje over de getroubleerde verstandhouding tussen een vader en zijn zoon.
Waarbij de zoon het weekend-uitstapje naar het buitenhuis van zijn vader wil gebruiken om zijn dame ten huwelijk te vragen. En waarbij de vader - bij aankomst bij het huisje verbaasd de auto van zijn zoon aan te treffen- het weekend wilde gebruiken om met zijn nieuwe jonge vriendin in gesprek wil gaan over wel of niet een tweede leg.
Beide stellen hadden zich voorbereid op een rustig duo-weekendje maar moeten nu aarzelend wennen aan de ander. Alleen vader en zoon kennen elkaar (amper), voor de rest is het de eerste keer.
Vader probeert via de vriendin van zijn zoon te achterhalen waar junior mee bezig is . Daarmee probeert hij te begrijpen waarom zij zo moeilijk met elkaar door een deur kunnen.
Zoon probeert met "zijn nieuwe schoonmoeder" in gesprek te komen om zo een beetje te horen of zijn vader wel iets geleerd heeft van al zijn vroegere fouten.

Precies dat stukje, die kruisverbanden die steeds worden verlegd, maken deze film interessanter dan ie op het eerste oog lijkt.

Geen opmerkingen: