vrijdag, mei 06, 2016

Kurt & Courtney - Nick Broomfield

Kurt & Courtney op IMDb (6,2)
De oudste van twee bekende docu's over popfenomeen Kurt Cobain. Deze stamt uit de periode nog vrij kort na het overlijden van Cobain. Daardoor zit deze heel erg in de aluhoedjes-sfeer: het belangrijkste thema van de film is de vraag of het wel zelfmoord was die Cobain ermee op deed houden.
Overigens wordt dit wel op geloofwaardige en constructieve wijze gedaan, er wordt op zijn minst twijfel gezaaid over de doodsoorzaak. Wat ook nu, 20 jaar na dato, overeind blijft staan dat Courtney Love een egoïstische bitch is geweest in de relatie met de man die eigenlijk voornamelijk muzikant wilde zijn, maar niet in de hand kon houden dat zijn reputatie niet strookte met zijn artistieke inslag.
Nadrukkelijk gaat de film niet over de muziek, daarvoor zal ik naar die andere docu toe moeten. De vader van Love, een of andere dubieuze trailer-trash-alco die de huurmoordenaar zou zijn geweest of in ieder geval de opdracht had aangenomen, de geloofwaardige tante van Kurt die hem heel snel had zien veranderen, ten negatieve.
Het is voer voor complottheorieën. Dat moet je willen.


Geen opmerkingen: