zondag, augustus 21, 2016

Absolutely Fabulous: The Movie - Mandie Fletcher

Absolutely Fabulous: The Movie op IMDb (6,0)
Het was natuurlijk onvermijdelijk, dit zat er al lang aan te komen. Na de seizoenlange reeks van dolkomische afleveringen van het overjarige societyduo Patsy en Edina moest er een zinderende apotheose komen.
Nog eenmaal vlammen de beide dames in een verhaal dat illustreert hoe wanhopig hun pogingen zijn om hip te blijven, om mee te blijven tellen.
Eddie is vervallen tot het managen van langzaam in de vergetelheid geraakte artiesten. Als ze hoort dat Kate Moss " vrij" komt, is ze vastbesloten haar diensten aan te bieden en aldus een grote vis te strikken. Die grote vis, dat neemt ze iets te letterlijk want als ze Moss ontmoet op een party stoot ze haar in grote onhandigheid van het balkon: pardoes in de Theems.
Moss komt niet boven water en Eddie wordt ervan verdacht het lievelingetje van de Britse jetset te hebben omgebracht. Omdat het ook effect heeft op de " carriere"  van Patsy, besluiten de beide dames te vluchten uit het benauwde London en strijken ze neer in Cannes.
Daar moeten ze werken aan plannen om hun toekomst veilig te stellen. Terug naar Engeland kan niet, het moet hier gebeuren. Als er in het casino een rijke weduwe verschijnt, een barones die toevallig de rijkste vrouw op aarde is, zijn de dames het snel eens: Patsy verschijnt als man ten tonele en vraagt de barones ten huwelijk. Nu alleen nog maar het testament zien aan te passen.

De film zit - net zoals destijds de serie - bomvol met dezelfde clichegrappen, met de archetypes van de mode- en reclamewereld, met de verstandige maar chagrijnige dochter, met de onbeholpen maar komische assistente, met de geringe zelfkennis van de beide dames. Maar het werkt opnieuw. Verwacht geen verrassingen, maar dompel je onder in de cliche wereld van de Abfabs. Dan is de film heel goed te doen.

Met: Joanna Lumley, Jennifer Saunders, Kate Moss

Geen opmerkingen: