zondag, augustus 21, 2016

Sicario - Denis Villeneuve

Sicario op IMDb (7,6)
Dit genre wordt doorgaans hogelijk gewaardeerd onder filmkijkers. Maar mij laat het aardig lauw.
Het is een snufje misdaad, een snufje rauwe romantiek en verder is het onderling gekissebis tussen geheime diensten, politiefunctionarissen en overheden. Waar een film als "Eye in the sky"  daarbij heel sterk de morele dilemma's weet bloot te leggen, blijft het in deze film maar een matig stukje competentiestrijd. Althans, mijn oordeel. Een 7,6 op IMDb haal je niet zomaar. Oordeel dus zelf.

Emily Blunt bestrijdt in deze film de misdaad. Ze (Kate) wordt gekoppeld aan een anti-drugs-commando dat er op zijn zachtst gezegd een ruimere interpretatie van de bevoegdheden op loslaat. Men is op zoek naar de Mexicaans-Colombiaanse drugsbende die via de grenzen van Arizona de VS overspoelt met hun verslavende troep.
Ze botst regelmatig met Matt, de leider van dat commando. Die laat haar heel duidelijk merken dat ze als legitimatie gebruikt wordt om bepaalde operaties te mogen uitvoeren zoals zij het nu doen. Matt (Josh Brolin) staat voor zijn mannen, waarbij hij in Alejandro de meest vreemde medewerker heeft. Deze zwijgzame engerd (Benicio del Toro) blijkt gaandeweg de film een dubbele agenda te hebben. Hij is niet alleen bezig de drugsbende op te rollen, hij moet ook nog wraak nemen voor hetgeen hem aangedaan is.
En Kate kijkt het allemaal met grote ogen aan. Ze is gebonden aan regels waar de anderen zich blijkbaar niet aan hoeven te houden. Ze raakt gefrustreerd.


Geen opmerkingen: