zondag, augustus 07, 2016

Regression - Alejandro Amenabar

Regression op IMDb (5,7)
Interessant onderwerp, dat zeker. Toch beklijft de film niet helemaal. Waar dat precies aan ligt, weet ik niet. Het is de som der delen , vermoed ik. Net iets te veel onwaarschijnlijkheid in de vertelling, het acteerwerk net niet overtuigend genoeg, de droomsequenties net iets te overtrokken.

Detective Bruce Kenner krijgt te maken met een gevangene die verdacht wordt van het misbruiken van zijn dochter. Hij wil wel bekennen maar weet zich te weinig te herinneren. Er wordt een psycholoog ingeschakeld die volledig overtuigd is van het succes van regressie-therapie. Dmv hypnose wordt de patient teruggebracht naar de situatie waar het misging, in de hoop dat de dader zich stukje bij beetje meer herinnert.
Gaandeweg de bekentenis vertelt de vader over satanische rituelen, waarna het hele verhaal op de loop gaat. Media duiken erop, de agenten in het kleine stadje vertrouwen elkaar niet meer omdat men denkt er echt collega's op de hoogte moeten zijn geweest , of zelfs betrokken zijn geweest.
Kenner richt zich volledig op de bekentenissen van de dochter en probeert daarmee haar broer en oma te confronteren. Gaandeweg kantelt niet alleen het verhaal, maar ook de detective. Ziet hij wel wat hij ziet, hoort hij wel wat hij hoort en -woordspeling- gelooft hij wel wat hij gelooft.

Met Ethan Hawke, Emma Watson en David Thewlis

Geen opmerkingen: