vrijdag, augustus 19, 2016

Ugly - Anurag Kashyap

Ugly op IMDb (8,2)
8,2 op IMDb. Dat gebeurt niet heel vaak. Zelf zie ik het er niet aan af, maar het zou kunnen dat vanuit Azie heel veel sterren worden gegeven voor deze Indiase film die wat mij betreft op teveel gedachten hinkt om zo goed te zijn dat ie in de hogere regionen van de all-time IMDb ranking kan belanden.

Rahul (gescheiden vader) is beginnend acteur in Mumbai. Als hij op z'n pappadag even langs een regisseur moet om een script op te halen, vraagt hij zijn dochter even in de auto te blijven wachten zodat ze daarna verder kunnen op weg naar de bioscoop.Bij die bios komt ie echter nooit aan, want terwijl hij in huis is bij de regisseur wordt zijn dochtertje gekidnapped.
Een sneeuwbal aan verwikkelingen ontstaat, waarbij de verdachtmakingen continu een andere kant op schieten. Zit Rahul er zelf achter? Of heeft juist zijn ex iets gedaan om haar onvrede over twee mislukte relaties (die met Rahul 'en die met haar huidige vriend, de hardvochtige politie-commissaris Shaumik Bose)? Zijn het mensen die de rijke familie van de moeder geld afhandig willen maken? Of is het toch de bevriende regisseur, die een bepaald script in zijn hoofd heeft?

Gaandeweg de 2 uur reizen we mee langs alle mogelijkheden. Dat is soms vermoeiend, soms verwarrend. Maar het is wel interessant om de Aziatische invulling te zien van wat wij een komische thriller zouden noemen. Dat maakt de film best te harden. Niet heel goed, maar ook niet slecht.


Geen opmerkingen: