vrijdag, augustus 19, 2016

Cafe Society - Woody Allen

Cafe Society op IMDb (7,1)
Van mij mag ie nog jaren doorgaan. Het zal niet allemaal even hoogstaand zijn wat Woody Allen de laatste jaren maakt, maar de man is zonder twijfel een begenadigd verteller. Ook deze film is weer een verhaaltje wat je in twee minuten aan de mensen kunt uitleggen, maar Allen gebruikt de volledige duur van de film om zijstapjes te maken, om karakters uit te tekenen en om zijn bekende tongue-in-cheek humor los te laten op de dialogen. Niks verrassend, maar wel onderhoudend.

Bobby is een jongeman die in de vroege jaren van de vorige eeuw van New York naar Hollywood verhuisd. Zijn oom heeft daar een uitstekend lopend managementbureau van grote filmsterren, die heeft vast wel werk voor zijn kleine neefje.
Inderdaad krijgt hij na enig aandringen een taak, waarbij hij ingewerkt wordt door de bevallige secretaresse Vonnie. Bobby ontwikkelt gevoelens voor haar,  maar ze houdt af omdat ze al "involved'  is. Langzamerhand blijkt wie haar verkering is: Vonnie doet het met haar baas.
Als zij de keuze moet maken tussen de twee mannen, kiest ze voor de luxe en de zekerheid. Waarop Bobby teleurgesteld terugkeert naar New York. Daar bekwaamt hij zich in het managen van een nachtclub, een waarvoor zijn broer de dubieuze financiering verzorgt.
Bobby bouwt een nieuw leven op, trouwt en wordt vader maar de oude gevoelens slijten niet. Zeker niet als Vonnie plots met haar partner verschijnt in zijn nachtclub. De twee blijken nog steeds goed met elkaar te kunnen praten. En meer. Maar ach, ze zitten beiden verstrikt in andere verplichtingen.

Met oa: Jesse Eisenberg, Kirsten Stewart, Steve Carell

Geen opmerkingen: