vrijdag, augustus 19, 2016

Glassland - Gerard Barrett

Glassland op IMDb (6,0)
Niet goed genoeg om het een pareltje te noemen, maar boeiend dan wel indringend was deze zeker.
Glassland vertelt het verhaal van John, een Ierse jongeman die een marginaal inkomen binnenhaalt als taxichauffeur. Met dat inkomen moet hij alles financieren: zijn huis, zijn leven maar ook dat van zijn moeder. En dat laatste is het grootste probleem.
Moeder is alcoholiste en lijkt aan alle kanten de moed opgegeven te hebben. John sprokkelt geld bij elkaar voor eten en boodschappen maar als ie er niet genoeg bovenop zit, spendeert mams alles aan flessen drank.
John is de wanhoop nabij en probeert moeder in een afkickcentrum te krijgen. Dat lukt korte tijd, maar de mogelijkheden van het opvanghuis zijn beperkt. Als ze echt geholpen wil worden, moet ze naar een particuliere kliniek. En dat kost uiteraard net die scheppen geld die John niet heeft.
De baas van de taxicentrale weet raad: als John bereid is enkele "klusjes"  op te knappen, zal hij de kosten van moeder's therapie betalen. U raadt het al, die klusjes zijn niet fris en John raakt aan de randen van het pad der misdaad. En dat allemaal voor die hopeloze moeder.

Met oa Jack Reynor en Toni Collette.

Geen opmerkingen: