dinsdag, augustus 23, 2016

The November Man - Roger Donaldson

The November Man op IMDb (6,3)
Tikker dezes probeert veel verschillende genres uit. Niet allemaal, er zijn er waarvan ik vooraf weet dat ik me de tijd kan besparen. In het genre van deze film, de actiethriller,  wil er echter nog wel eens een verstopt zitten die de moeite waard is. Deze? Mwoah, deze deden we beiden een beetje smalend af met een "Tja". Edoch, laat u niet weerhouden, het zou kunnen dat u het heel spannend vind.

Peter Devereaux is een afgezwaaide CIA-agent. Terwijl hij in Zwitserland tot rust probeert te komen in een kalmer bestaan, krijgt hij bezoek van een van zijn oude leidinggevenden die hem vertelt dat er iets met zijn ex is. Die is in gevaar door de nieuwkomende sterke man van Rusland, Arkady Federov. Deze meneer blijkt in Tsjetsjenië foute dingen te hebben uitgevreten maar omdat slechts één iemand daarvan weet, maakt hij nu kans op het premierschap van Rusland.
Die ene is dus de ex van Devereaux, hij zoekt haar op om van haar te horen hoe de zaak in elkaar steekt. Hij ontlokt haar nog net de naam van de sleutelpersoon, als ze op dat moment neergeschoten wordt. Door de CIA, dat ziet hij meteen.
Devereaux zet een plan op om haar te wreken, om zijn oude werknemer te grazen te nemen en tegelijkertijd te proberen die ene naam op te sporen.

Dat werk: heel complexe belangenverstrengelingen, een eenling die het opneemt tegen het gehele apparaat en heel veel geknal en geschiet. U hoopt met mij dat de goeden zullen winnen, toch?

Met: Pierce Brosnan, Olga Kurylenko ,

Geen opmerkingen: