maandag, augustus 29, 2016

The One I Love - Charlie McDowell

The One I Love op IMDb (7,1)
Beetje rare film, wat mij betreft. Een beetje surreƫele insteek, die mij op een gegeven moment irriteerde maar die juist wel de crux van de film was.
Het komt hier op neer: stel is iets te lang bij elkaar en ondervindt sleur (het eenmalige overspel van de man doet daar ook geen goed aan). Ze bezoeken een psychiater die na een lange reeks gesprekken met een bijzonder aanbod komt: hij stuurt ze een weekje op vakantie naar een chic huisje waar alle stellen die er geweest zijn zeer "hersteld" van terug komen. Vol goede moed gaan ze er heen.

Op het goed uitgeruste terrein (villa, zwembad, tuin) staat ook een goed uitziend guesthouse. Dit plekje gaat een belangrijke rol spelen: beurtelings bezoekt het stel het huisje en ontmoet daar de andere in een optimale bui. Gelouterd keren ze terug naar de villa waar ze de ander echter weer in de status quo-hoedanigheid beleven. Het lijkt erop alsof hun "betere ik" in het guesthouse woont en daarmee een poging doet de relatieverbeteringen vorm te geven. 
Waar het echter ook voor zorgt, is voor wantrouwen bij degene die in de villa achterblijft.  Want toneel spelen is leuk, soms zijn de feiten echter niet voor niets de feiten. 
Het stel moet zijn best doen om niet uit elkaar te groeien in plaats van dichter tot elkaar te komen.

Met Mark Duplass, Elisabeth Moss en Ted Danson
 

Geen opmerkingen: