zondag, maart 31, 2019

November Criminals - Sacha Gervasi

November Criminals op IMDb (5,3)
Niemendalletje van het kundige soort. Er valt niet zo heel veel op te merken aan de film, maar hartstikke verheffend is het ook weer niet. Dat ligt vooral aan het script , want het acteerwerk van de aankomende wereldsterren Elgort (Baby Driver) en Moretz (Greta en Suspiria) is gewoon goed. Laat ik het er op houden dat de verrassing ontbreekt, maar misschien hoeft dat ook niet.

Op het schoolplein beloven Addison en Phoebe elkaars ontmaagding te zijn, ter voorbereiding gaan ze nog even bij de avondwinkel langs waar vriend Kevin werkt. Terwijl het duo even later een gemeenschappelijke top bereikt , wordt vriend Kevin in de winkel in een drive-by-shooting om het leven gebracht.
Geschokt horen ze de volgende dag het nieuws. Wat ze steekt in de berichtgeving is dat het als een gangwar- afrekening wordt afgedaan, zij beiden kennen hun vriend niet zo. Vooral Addison bijt zich volledig vast in de zaak, hij kan niet geloven dat Kevin in mistige zaakjes was gemengd. Zijn verbetenheid plaatst hem voor allerlei problemen: zijn vader, de vader van Kevin, de schoolleiding maar ook Phoebe gaan niet zo ver als hij in zijn poging om de politie op te poken in de oplossing van deze zaak. Heel langzaam bieden zijn detective-acties inzichten, maar die plaatsen hem gelijk voor een serie gevaarlijke confrontaties.

Met : Ansel Elgort, Chloë Grace Moretz, Catherine Keener, David Strathairn

Geen opmerkingen: