zondag, maart 17, 2019

Arctic - Joe Penna

Arctic op IMDb (7,3)
Heel veel is er niet over deze film te vertellen, toch is het een boeiende ervaring. Overlevingsverhalen kunnen meestal maar twee kanten op, het gaat fout of het gaat - met horten en stoten - goed.
Hoe deze afloopt, ga ik niet verklappen maar ik ga je wel zeggen dat Mads Mikkelsen geloofwaardig speelt.
Een survivor van nature, dat zie je aan alles. Zijn vliegtuig is neergestort op de Noordpool maar hij zit niet bij de pakken neer. Heeft al wat visplekjes uitgezet, verkent de omgeving en is vast van plan hier levend uit te komen. Zijn geduld wordt beloond wanneer een helikopter hem ontdekt. In een poging om bij hem in de buurt te landen gaat het echter volledig mis met het hefschroefding. Ook zij storten neer: piloot dood, co-pilote overleeft ternauwernood.
Onze held ontfermt zich over haar, spaart zichzelf eten en drinken uit de mond om haar in leven te houden. In het wrak van de heli vindt hij een landkaart en hij stippelt een weg uit om bij het kamp te komen. Gaat niet makkelijk worden, sterker nog: het is schier onmogelijk. Maar als hij het niet probeert, weet ie zeker dat ie ter plekke zal neervallen. Op pad dus, met een slee met daarop zijn lotgenote. Op pad, de ontberingen tegemoet.

Met : Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smaradottir

Geen opmerkingen: