woensdag, maart 20, 2019

Final Portrait - Stanley Tucci

Final Portrait op IMDb (6,3)
De kapitaalkrachtige James Lord heeft de succesvolle maar verwarde kunstenaar Alberto Giacometti zover gekregen dat deze hem gaat portretteren. Dat lijkt een simpele afspraak, maar zoals gezegd: de kunstenaar is verward.
Slechte zelfzorg, drankzucht, twijfel en hoerenlopen zijn slechts enkele van de kwaliteiten die Giacometti in zich herbergt. Daardoor verslonst hij zijn artistieke kwaliteiten en komt het creatieve proces in gevaar. Meerdere malen vernietigt hij alles wat hij gemaakt heeft, meerdere malen starten de opdrachtgever en de kunstenaar opnieuw. Giacometti heeft een broer die zich opwerpt als de stuurman, hij zorgt dat zijn broer niet al te ver afdwaalt en toch echt af en toe iets afmaakt.
Hoe langer Lord en Giacometti tegenover elkaar zitten, hoe meer tegengesteld hun meningen raken. Steeds stelt Lord zijn terugvlucht naar Amerika uit, er bestaat nog een kans dat het portret er echt komt. En dat het ook nog eens heel goed wordt. Zal Giacometti stand houden en zijn beloften waarmaken?

Rush doet een pittig staaltje overacting, maar ik merk dat ik zeer gecharmeerd ben van de ingetogen acteerwijze van Hammer. Stijlvol.

Met : Geoffrey Rush , Armie Hammer , Tony Shalhoub, Sylvie Testud

Geen opmerkingen: