vrijdag, maart 29, 2019

Midnight Sun - Scott Speer

Midnight Sun op IMDb (6,7)
Formulefilm, die toch nog enkele sympathiek-emotionele momenten kent.

Katie , een frisse deerne van 17, lijdt aan een bijzondere ziekte. De diagnose Xeroderma Pigmentosum betekent voor haar dat ze niet buiten in het zonlicht mag. Nooit niet. De Uv-straling van de zon zal haar huid aantasten , ontstekingen veroorzaken en uiteindelijk tot hersenverweking lijden. Heeft u er nog zin in?

Samen met haar uitermate beschermende vader maakt het meisje er het beste van. Ze sluit zich op achter de zonwerende gordijnen en schrijft en speelt haar liedjes, waarin ze alles beschrijft wat ze voor haar huis ziet gebeuren (en uiteraard wat ze graag zou willen dat er nog meer gebeurt).
Zodra de zon in zee is gezakt, trekt ze naar buiten, naar het station. Daar mag ze van de stationschef altijd haar liedjes spelen voor de forenzen die uit de trein stappen.
Op een dag ontmoet ze dan toch die interessante jongen die elke dag op zijn skateboard voor haar huis langs rolt. En wat blijkt? Hij is benaderbaar, hij is zeer in haar geïnteresseerd. Een romance ontwikkelt zich, maar Katie houdt haar ziekte voor hem geheim. Dat gaat natuurlijk goed zolang het goed gaat: als de twee een tripje naar Seattle maken en te laat terugkomen, raakt Katie in paniek wanneer ze de eerste zonnestralen van de nieuwe dag ervaart. Een race tegen de klok begint.

Eenmaal weer thuis beseft ze dat een normale romance niet voor haar is weggelegd en ze kapt alle contacten met Charlie af. Maar die geeft niet zomaar op. Natuurlijk niet.

Met : Bella Thorne , Patrick Schwarzenegger , Rob Riggle , Quinn Shepard

Geen opmerkingen: