zaterdag, maart 30, 2019

The Highwaymen - John Lee Hancock

The Highwaymen op IMDb (7,1)
Degelijk, dat is deze film. Twee acteerkanonnen op leeftijd, die gewoonweg twee agenten op leeftijd spelen. Met alle ongemakken van dien. Ze zijn niet meer zo snel in de achtervolgen en ook het doelgericht schieten gaat stroef. Maar opsporen kunnen ze nog steeds en werken naar een doel gaat ze nog prima af.
Dat doel is het oppakken van de voortvluchtige criminelen Bonnie Parker en Clyde Barrow, een van de roemruchtste duo's die de misdaad ooit heeft voortgebracht. Deze "heer" en "dame" rijden al een tijdje dwars door de Amerikaanse staten heen, ondertussen dood en verderf achterlatend bij alle overvallen die ze plegen. De overheid zit met de handen in het haar en ten lange leste staat de gouverneur toe dat de twee oude misdaadbestrijders hun spraakmakende praktijken loslaten op Bonnie & Clyde.
Dat lijkt al direct het begin van het einde maar dat is het natuurlijk niet: ten eerste zijn de boeven niet voor niets al zo lang uit handen van de staat gebleven: ze zijn gewiekst en weten steeds te ontkomen voordat het net zich sluit. Ten tweede moeten de coppers zich houden aan staatsgrenzen en daarbij behorende regelgeving, iets wat de criminelen steeds een voorsprong geeft.
Maar goed: slimheid en ervaring gaat zich op een gegeven moment sluit zich toch het net , steeds dichter komen de twee op de huid van B&C, steeds warmer en verser zijn hun sporen. Ze weten hoe het zal eindigen: de twee zullen zich nooit overgeven dus er komt óf een allesverzengend vuurgevecht óf er moet een slimme val worden gezet. En u weet: wie niet meer snel en sterk is, die is vaak gelukkig best nog slim.

Met : Kevin Costner, Woody Harrelson , Kathy Bates  , John Carroll Lynch

Geen opmerkingen: