vrijdag, januari 29, 2021

Comet - Sam Esmail


 Comet op IMDb (6,8)

Je ziet het aan alles: Dell is een irritante vent. Betweterig, slim, opdringerig en voorzien van een niet aflatende woordenstroom. In de rij voor de bezichtiging van een meteorietenregen ontmoet hij de schuchtere Kimberly, die daar op haar eerste date is (met iemand anders, dat wel). Dell dringt zich op en ontfutselt haar een aantal korte gesprekjes tijdens die avond: in plaats van naar de sterren te kijken, heeft hij alleen oog voor haar en zij weet nog niet goed wat ze met deze vreemde snoeshaan aan moet. 


De rest is geschiedenis: de film verspringt in de tijd (in de titelrol werd al gesproken van "gebeurtenissen in een parallel universum"; Op verschillende momenten en in verschillende gedaanten ontmoeten Dell en Kimberly elkaar steeds weer. Steeds gaan hun oeverloze gesprekken weer over het al dan niet aangaan en bestendigen van hun relatie. Kimberly blijkt in de tussentijd een relatie aan te hebben geknoopt met een derde, de knappe Jack (overigens amper in beeld komt). De ene keer probeert Dell haar te overtuigen dat niet Jack, maar hij de ware is. De andere keer stoot hij Kimberly af , simpelweg omdat ze gedachten en gevoelens voor iemand anders dan hemzelf blijkt te hebben. 

Complex script, enorme praatfilm, maar achteraf landde hij beter bij me dan ik bij het kijken bedacht. 

Met : Justin Long, Emmy Rossum



Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...