maandag, januari 11, 2021

Then came you - Peter Hutchings


 Then came you op IMDb (7,0)

Een vrolijke draak. Omdat ik niet weet of dat een bestaand genre is, verzin ik het er maar voor. Een zwaar aangezette larmoyante kant (terminale ziekte is een van de hoofdrolspelers van deze film), een dosis formule (niet wéér die bucket-list) en voor het overige een aardig stukje tongue-in-cheeck humor die het allemaal alsnog draagbaar maakt. Vooral die laatste component zorgt ervoor dat deze film uiteindelijk goed overkomt en een voldoende scoort. 

Hoe contrasterend is hun bestaan? De jonge Skye krijgt - meteen als opener van de film- te horen dat ze uitbehandeld is, dat de artsen niets meer voor haar kunnen doen. Iets verderop in de stad sombert de jonge Calvin over alle mogelijke aandoeningen die hij heeft of gaat krijgen, terwijl al snel duidelijk wordt dat hij niets mankeert behalve de aanwezigheid van doemgeestige spoken in zijn hoofd. 

De twee ontmoeten elkaar op een praatgroep voor mensen met kanker. Niemand daar weet dat Calvin helemaal nergens last van heeft, ook Calvin zelf niet: de observaties die hij op zijn moedervlekken doet, geven hem de overtuiging dat het allemaal erger wordt en dat groot onheil boven hem hangt. 

Skye drijft de spot ermee en daagt hem uit nog een aantal mooie dingen samen te gaan doen voordat dit niet meer kan. Ze heeft een "to die" list. wat is er allemaal nog nodig in haar leven voordat ze gerust kan sterven? De twee vinden elkaar in de volledige tegenstelling: Hij is - zonder reden- angstig voor de toekomst , zij is blij met het heden omdat ze weet dat die toekomst er niet is. Hun ontmoetingen werken twee kanten op: zij krijgt nog even een leuke tijd en en passant helpt ze hem op weg om zijn problemen minder een probleem te laten zijn en te beseffen wat een leuke gozer hij eigenlijk is. 

Ja inderdaad, alle ingrediënten voor een gruwelijke draak, maar dat wordt het niet. Dat komt waarschijnlijk mede door het onbevangen Britse acteerwerk, waar ik erg van gecharmeerd ben. 

Met : Asa Butterfield, Maisie Williams , Nina DobrevGeen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...