zaterdag, januari 02, 2021

Goldie - Sam de Jong


 Goldie op IMDb (5,4)

Opnieuw een knappe film van de jonge regisseur Sam de Jong. Na het beperkte succes van "Prins" trok hij ditmaal naar New York , waar hij een paar dagen uit het wervelende leven van het straatmeisje Goldie. 

Ondanks haar flitsende naam is het niet alles goud wat er blinkt in het leven van dit meisje, een wannabe-ster in videoclips. Toegegeven , ze kan knap dansen maar ze heeft niet echt de juiste connecties. Wanneer het haar eindelijk lukt om zichzelf een video van rapper Tiny in te babbelen, wil ze shinen, ze wil van het scherm af knallen. 

Dat betekent dat ze die knalgele bontjas wil die in de etalage hangt waar ze dagelijks langsloopt. Dat betekent dat ze een chique pruik moet hebben om haar korte goudgeverfde bolletje te verstoppen. Het betekent dat er geld nodig is. En dat is er niet, zeker als ze wegens veelvuldige te laat komen ontslagen wordt van haar winkelbaantje. Daar bovenop gaat het thuis helemaal mis: moeder wordt gearresteerd en vastgezet en jeugdzorg dreigt nu de twee jonge zusjes van Goldie uit huis te plaatsen. 

Dat laat Goldie natuurlijk niet gebeuren, ze schuimt de straten af op zoek naar onderdak voor haar zusjes. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, de problemen stralen behoorlijk van het gezin af. En daar komt dan ook nog eens die steeds meer naderende deadline van de videoclip-opnamen bij. 

Met: Slick Woods, George Sample III , Danny Hoch
Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...