dinsdag, januari 19, 2021

The Reckoning - John V. Soto


 The Reckoning op IMDb (5,2)

Slappe wraakthriller waarin een stukje Se7en en een stukje Serpico verstopt zit. Althans , dat lijkt de poging van de regisseur te zijn geweest bij het maken van deze film. Corruptie onder politieagenten is natuurlijk vaker gebruikt in films, hier wordt nog eens het continu strooien met bijbelteksten daaraan toegevoegd. 

Detective Robbie Green zit in de nesten. Thuis, omdat zijn vrouw weet van zijn scharrel met die fraaie collega-rechercheur. En op zijn werk omdat hij niet brandschoon lijkt te zijn in het onderzoek naar de moord op een collega. Aanvankelijk gaat dat onderzoek nog voortvarend: al snel zit het team op de hielen van een moordstel dat wraak lijkt te willen nemen voor het verongelukken van de zus van het meisje. Ze wordt daarbij geholpen door een jongen die net uit de psychiatrische inrichting is losgelaten en die blijk heeft gegeven over weinig mores te beschikken. 

Green loopt steeds net achter de feiten aan: het "Natural Born Killers"stel heeft het pad gedetecteerd van haar zus en heeft achtereenvolgens de straatdealertjes, de leverancier, de drugskoerier en uiteindelijk de drugsbazen weten aan te pakken, of laten we het maar gewoon "ombrengen" noemen. Maar Green komt plots in beeld omdat de stap ná de drugsbazen bij de politie blijkt te liggen. En meer in het bijzonder bij zijn vaste partner Jason, die Green blijkt te hebben meegezogen in ongelukkige zaken. 

Met : Jonathan Lapaglia, Luke Hemsworth, Viva Bianca, Hanna Mangan Lawrence
Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...