zondag, januari 03, 2021

The Last Detail - Hal Ashby

The Last Detail op IMDb (7,5)
 

Fameuze reputatie, deze roadmovie die met enig inlevingsvermogen een Jack Nicholson-vehikel genoemd mag worden. De gigant krijgt hier alle ruimte om te schmieren en een fors stukje overacting te doen. 

Twee marine-officieren krijgen de opdracht om een gevangene weg te brengen, ze moeten ervoor op transport dwars door het land. De jgevangen, Meadows, is een jonge knul, een sukkeltje eigenlijk nog, die voor een marginaal vergrijp een zware gevangenisstraf gaat krijgen. 

De beide officieren, Buddusky en Mulhall, beginnen gedurende de reis sympathie op te wekken voor de jonge loser, die op zijn beurt de beide mannen als zijn beste vrienden begint te beschouwen. Om de jongen nog enigszins plezier te doen voordat hij voor lange tijd achter de deuren gaat, pakken ze in hun reis zoveel mogelijk leuke momenten en ontmoetingen mee. Kroegen, hoerenhuizen, vechtpartijen en zelfs een bezoekje aan zijn moeder : Meadows krijgt een boel te verwerken. 

Met : Jack Nicholson , Otis Young , Randy Quaid
Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...