zaterdag, januari 09, 2021

The Wedding Guest - Michael Winterbottom


 The Wedding Guest op IMDb (5,7)

Ik heb sterkere Winterbottoms gezien, maar "The Wedding Guest" is onderhoudend genoeg om de rit uit te zitten. Dev Patel kan ik altijd wel hebben, die stelt niet gauw teleur. 

In deze film speelt hij Jay, een Britse randcrimineel, die zich laat inhuren door een vriend om in Pakistan een dame te schaken. Al is dat een te zachte uitdrukking voor de ruwe kidnap die hij uitvoert op de ravissante Samira, die op het punt staat uitgehuwelijkt te worden aan een zakenman die ze niet kent en die ze helemaal niet wil. Jay's opdrachtgever is Deepesh, een rijke diamantair die zijn zinnen al veel langer op Samira heeft gezet.

e kidnap bloederig uit de hand loopt en er zelfs een slachtoffer valt, trekt Deepesh zijn handen ervan af: Samira wordt nu gezocht en haar kidnapper ook. Ze vluchten over de grens naar India, waar Jay nog steeds uitgaat van het rondmaken van de deal: Deepesh krijgt zijn Samira, Jay krijgt zijn geld. Maar het loopt uiteraard allemaal niet volgens planning en kidnapper en gekidnapte moeten het een tijdje langer met elkaar zien uit te houden dan oorspronkelijk gepland. 

Met : Dev Patel, Radhika Apte, Jim Sarbh
Geen opmerkingen: