vrijdag, januari 22, 2021

Cisco Pike - B.L. Norton


 Cisco Pike op IMDb (6,5)

Gedateerde en overwegend amateuristische film, ondanks de aanwezigheid van een rijtje grote namen. 

Cisco probeert uit alle macht zijn toekomst vorm te geven maar ontmoet veel tegenslag. Hij is gestopt met dealen omdat hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt als hij nog een keer gepakt wordt. Hij probeert zijn muzikantencarrière opnieuw van de grond te krijgen maar de studio's zijn niet happig. Ooit kende hij successen met zijn maatje Jesse, maar die is door drugsgebruik dermate afgegleden dat er geen toer meer mee te maken is. 

Zijn vastberadenheid om uit de drugsscene te blijven, wordt op de proef gesteld wanneer hij wordt benaderd door de narcotica-agent die hem eerder arresteerde. Deze blijkt dubbelspel te spelen en stiekem zelf een grote partij weed in handen te hebben. Hij wil dat Cisco die gaat verhandelen , in ruil zal hij het politiedossier van Cisco kundig verknoeien zodat hij de handen weer vrij heeft. Cisco zit dusdanig klem dat hij de opdracht onder dwang aanneemt en zelfs een zeer strakke deadline accepteert. Een koortsachtig weekend vol (positieve en negatieve) ontwikkelingen vangt aan.

Met: Kris Kristofferson, Gene Hackman, Karen Black, Harry Dean Stanton




Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...