zondag, januari 27, 2019

Nina - Olga Chajdas

Nina op IMDb (6,7)
Het wil maar niet lukken in het huwelijk van Nina en Wojtek. Heel graag willen ze kinderen maar zij lijkt onvruchtbaar. Ze zetten uiteindelijk een speurtocht op naar een draagmoeder, waar vinden ze iemand die aan hun eisen voldoet?
Het geluk lacht hen toe bij een ongeluk: Nina rijdt de auto aan van een jonge vrouw, die fris en vrijgevochten lijkt. Magda is in eerste instantie misschien niet het type moeder dat het echtpaar zoekt, maar ze wagen het erop. Ze knopen contact aan: Wojtek kan in zijn garage haar auto repareren, ze moet maar komen eten om kennis te maken.
Het lijkt helemaal mis te gaan als het doel van hun contact bekend wordt, maar Nina laat niet los. Ze zoekt opnieuw contact met Magda en er gebeurt iets vreemds: er slaat een vonk over maar anders dan Nina gedacht had. Niet langer ziet ze in Magda een moeder van haar kind, nee, ze wordt tot over haar oren verliefd op deze rebelse maar strikt homoseksuele dame. Alle vastigheden van Nina gaan op de schop: hoe gaat ze vorm geven aan het volgende deel van haar leven? Stoute schoenen staan klaar, maar de oude passen ook nog zo goed.

Met : Julia Kijowska, Eliza Rycembel , Andrzej Konopka

Geen opmerkingen: