donderdag, januari 10, 2019

God's own country - Francis Lee

God's Own Country op IMDb (7,7)
Schitterende film. Stugge film, maar schitterend.
Johnny is een drankzuchtige boerenzoon die op het Noord-Engelse platteland woont. Met zijn vader. En met zijn oma. Hou dat beeld vast.
Zijn avondjes in de kroeg moeten hem zijn uitzichtloze bestaan een beetje doen vergeten: oma is bemoeizuchtig, vader is na een beroerde gedeeltelijk verlamd (hetgeen overigens niets heeft veranderd aan de bazige commando's aan zijn zoon). Johnny worstelt met een geheim : hij kan thuis niet voor zijn geaardheid opkomen. Wat vluchtige wippen tijdens veemarkten en veilingen moeten hem aan zijn gerief helpen, thuis kan hij daar niets over kwijt. Alles komt toch al op hem neer, hij weet dat hij kritisch wordt bekeken.
Alles verandert wanneer de lammertijd komt en zijn vader inziet dat er extra mankracht moet komen. Die komt er in de vorm van Georghe, een Roemeense immigrant met de nodige boerenervaring.
Johnny moet zijn schroom overwinnen om taken over te hevelen maar al snel ziet hij dat Georghe toegewijd is. Er volgt al snel een volgende stap: tijdens hun lange uren op het land ontstaat stukje bij beetje meer genegenheid tussen de mannen. Hetgeen uiteindelijk leidt tot seks. Waarmee de mannen zich committeren aan een groot geheim. Hoe houden de mannen de omgeving in het duister en zichzelf in het licht? De eerste barsten in de idylle ontstaan al snel.

Prachtig ingetogen acteerwerk, frisse landschapsplaatjes en een verhaal over echte mensen. Heerlijke film.

Met : Josh o Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart

Geen opmerkingen: