woensdag, januari 02, 2019

Mudbound - Dee Rees


Tamelijk zware, maar niet heel verkeerde film over het harde boerenbestaan in het Amerika van het midden van de vorige eeuw. En nog specifieker: in Mississippi speelt het, waardoor we ook nog eens geconfronteerd worden met het onverbloemd racisme en de sociale tegenstellingen van die periode.

Een kersvers (blank) echtpaar koopt een boerderij op het platteland en 'erft" daarbij ook de zwarte medewerkers die op het landje wonen. Officieel is de slavernij afgeschaft, maar dat blijkt lang niet uit alles. De vader van het zwarte gezin slikt vernedering op vernedering , om maar baan en inkomen te behouden. 
Van beide families wordt een lid afgevaardigd naar het leger dat in Europa strijdt om de Tweede Wereldoorlog te strijden. Wanneer die terugkomen, blijkt hoeveel ze geleerd hebben van de maatschappij. Zij kijken niet naar kleur, ze ontwikkelen een vriendschap die stoelt op de herkenning van de leegte die ze ervaren. Hun vriendschap valt niet goed in het KuKluxKlan-gebied waar ze wonen. Er ontstaan clashes, die worden gestapeld op de spanningen die de blanke vrouw toch al voelt in zowel haar huwelijk als in verhouding tot haar redneck-schoonvader. 
1 opmerking:

EverGreen Group zei

Natuurlijke kruiden kunnen epilepsie genezen, ik heb meer dan veertien jaar epilepsie gehad, ik heb veel geld uitgegeven om medicijnen uit het ziekenhuis te halen om me gezond te houden, ik ging naar veel ziekenhuizen om te genezen maar er was geen oplossing. Op een dag was ik op kantoor door het internet gaan toen ik een bericht zag over Dr. Itua-kruidengeneeskunde over hoe hij een vrouw uit Kansas genas die aan hiv leed en ze noemde epilepsie als lijst van ziekten Dr. Itua kan net zo goed genezen ik nam contact met hem op met epilepsie Cure-oplossing, ik email hem. Hij vertelde me de dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde. Tot mijn grote verbazing, na geduldig te hebben gedaan volgens de instructies van Dr. Itua, was mijn epilepsie genezing, ik wil Dr Itua hartelijk danken die God heeft gestuurd om zijn mensen te genezen met zijn natuurlijke geneeskunde Ik bid dat God je zal zegenen voor het goede werk dat je doet. Voor iedereen die nog steeds aan deze ziekte lijdt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail op :; drituaherbalcenter@gmail.com Of Whatsapp-nummer .. . + 248149277976 zoals ze zeggen dat zijn kruidengeneesmiddel de enige permanente oplossing is voor beslaglegging. Hij kan net zo goed het volgende genezen ... Herpes Virus, HIV / Aids, Hepatitis A / B, Gordelroos, Koortslip, Epilepsie, Wrat, Lupus, Diabetes, Mannen / Vrouwen Onvruchtbaarheid, Inbeslagneming, Kanker alle soorten.