zondag, januari 06, 2019

The Padre- Jonathan Sobol

The Padre op IMDb (5,8)
Niet bijster goede, maar zeker geen vervelende film. Daarvoor staan er net iets te veel oude rotten op de titelrol. alhoewel die ook op zeker kunnen spelen. Het is een roadmovie , maar nog meer is het een vluchtverhaal.
The Padre is officieel de als priester verklede crimineel die op de vlucht is door Midden-Amerika. Al snel komen we er achter voor wie hij vlucht: zijn voormalige schoonvader zit achter hem aan omdat die hem - naar later blijkt terecht- de dood van zijn dochter verwijt. Twee "vaders" die elkaar naar het leven staan, dat kan alleen maar bloederig aflopen.
Sideline van het verhaal is dat van het wonderschone tienermeisje Lena. Als wees opgegroeid in Colombia, wetend dat haar zusje ergens in de VS in een tehuis zit, sprokkelt zij allerlei centjes bij elkaar om zelf een tamelijk kansloze reis naar Amerika te ondernemen. Plots ziet ze het grote geld komen wanneer ze de "WANTED"-oproep ziet van een gezochte priester. Een priester die ze net daarvoor op het dorpsplein heeft ontdekt. Ze zet haar zinnen op de beloofde dollars en smeedt een plan: op slinkse wijze verstopt ze zich in de auto die ze diefstal-klaar heeft gemaakt voor de voortvluchtige priester.
Die is aanvankelijk onaangenaam verrast maar ziet tegelijkertijd dat de overlevingskracht van Lena hem kan helpen uit handen van de politie en van zijn schoonvader te blijven. De twee ontwikkelen een hoogstaande zakkenrol- en winkeldiefstal-techniek om hun reis te financieren. Het gaat goed zolang het goed gaat, de politie is steeds net te laat in de plaatsjes waar zij langskomen. Maar dat kan natuurlijk niet zo blijven, een confrontatie is aanstaande. The Padre ontdekt dat hij meer om het meisje geeft dan handig is. En het meisje ontdekt dat haar bevrijding eigenlijk nabij is, de grens nadert.

Tim Roth doet het knap, het meisje is minstens zo knap en mijn favoriete B-rol acteur Luis Guzman komt voorbij. Dat vergoedt veel van de enorme overacting die we van Nick Nolte te zien krijgen.

Met : Tim Roth, Valeria Henriquez, Nick Nolte, Luis Guzman

Geen opmerkingen: