zaterdag, januari 11, 2020

De kuthoer - Ivo van Aart

De Kuthoer op IMDb (6,5)
Eerste film van de avond was deze, ook al met Katje Herbers. Eerste van de reeks telefilms, films die ik vaak wel probeer mee te pakken omdat er goede indicaties zitten van nieuw talent. Zowel acteertalent als regie-talent doel ik dan op, overigens.
Deze is vooral interessant vanwege het gegeven: de reaguurders, de schelders , de toetsenbordridders. Geef ze een naam, maar we weten allemaal dat ze bestaan: de mensen die van achter hun tablet of telefoon de ergste verwensingen sturen als reactie op stukken van politici en journalisten. Femke is zo'n journalist (in deze film wordt ze benoemd als Volkskrant-columniste). Ze is spraakmakend, tikkeltje feministisch, links-geörienteerd en zeer uitgesproken. Daar gaat dus heel wat volk op los. Toch is Femke niet gelukkig, ze hunkert naar een ander soort erkenning. Erkenning die bijvoorbeeld e bejubelde thrillerschrijver Steven Dood wel te beurt valt.
Wanneer Femke klemgezet wordt door haar hoofdredactrice en een deadline krijgt opgelegd voor het leveren van een boek, knapt er iets. Ze wil wraak, ze gaat achter de reaguurders aan. De eerste is haar rare buurman, die zogenaamd vriendelijk groet maar haar 's avonds digitaal de dood in wenst. Op slag verandert de film van modern-times-verhaaltje in een slasher-movie. Het lukt Femke om er een paar op te speuren, u snapt dat het met deze mensen niet goed afloopt. Hadden ze haar maar geen "kuthoer" moeten noemen.

Met : Katja Herbers, Bram van der Kelen , Claire Porro

Geen opmerkingen: