zondag, januari 26, 2020

The English Teacher - Craig Zisk

The English Teacher op IMDb (5,8)
Romkommetje met een dramatisch randje. Oudje ook al, maar omdat ik graag naar rollen van Greg Kinnear kijk, drukte ik op "klik". Matig, krappe voldoende als resultaat.

Linda is een lerares die een duidelijke keuze heeft gemaakt voor haar vak. Ze is gek op literatuur, ze houdt van de taal en stort zich er met volle overgave op. Boeken en toneel volop , maar voor romantiek is geen plaats. Totdat..
Plots staat oud-leerling Jason voor haar neus. Die is literatuur gaat studeren en schreef voor zijn afstudering een toneelstuk dat hij aan niemand kwijt kon. Gedesillusioneerd keert hij terug naar zijn oude woonplaats, alwaar zijn vader - chirurg- hem overtuigt dat ie rechten moet gaan studeren. Daarin is immers altijd werk.
Het is natuurlijk tegen het zere been van Linda dat een van haar beste oud-leerlingen nu haar geliefde taal in de steek laat. Na lezing van het toneelstuk besluit ze Jason te gaan helpen , ze zal proberen het stuk uitgevoerd te krijgen op de jaarlijkse toneelvoorstelling. Er gaat aardig wat water naar de zee voordat het zover is (tegenstribbelende schoolleiding, (gebrek aan) ambitie bij de leerlingen, het pittige onderwerp van het stuk en tenslotte de interactie tussen Linda, Jason en diens vader). Wanneer de school eindelijk aan de uitvoering toe is, zijn alle kaarten inmiddels anders geschud en staan alle onderlinge verhoudingen inmiddels op scherp.

Met: Julienne Moore, Michael Angarano, Greg Kinnear, Lily Collins

Geen opmerkingen: