zaterdag, januari 04, 2020

Lady Macbeth - William Olroyd

Lady Macbeth op IMDb (6,8)
Hoewel een oerBrits drama. is deze film niet gebaseerd op het beroemde werk van William Shakespeare. Deze film vindt zijn inspiratie in een gelijknamige Russische novelle van Nikolaj Leskov. Overigens zal die op zijn beurt danig naar ouwe Shake gekeken hebben, want het is in alles een Shakespearean drama.

Katherine, een prachtige jonge vrouw , wordt uitgehuwelijkt aan een rijke landheer. Dat kun je raar vinden maar dat gebeurde in die tijd. Ze is net iets te opstandig voor haar rol als broedmachine, maar ze schikt zich met enige tegenzin. Maar, dan moet haar man wel afkomen.
Haar echtgenoot verzaakt echter volledig, hij kijkt nauwelijks naar zijn vrouw om, laat staan dat hij seksueel door haar geïnspireerd raakt. Katherine voelt zich opgesloten. Wanneer zowel man"lief' als schoonvader het landgoed voor langere tijd verlaten voor zaken, biedt zich plots een uitkomst aan. Ze durft de deur uit te gaan en ontmoet op een van haar wandelingen de knappe stalknecht Sebastian. Deze kan haar wel geven wat ze zo hevig verlangt, er ontstaat een vurige relatie. Maar dat kan natuurlijk slechts zo lang als het duurt. Het overige personeel kijkt het met argusogen aan en Katherine beseft dat ze hen aan haar zijde moet behouden willen ze straks niet uit de school klappen, zodra de heer des huizes terugkeert.
Een spel van intriges en verraad ontstaat, het stevent af op louter verliezers.

Florence Pugh is Katherine , ik vind haar een intrigerende uitstraling hebben. Een lief "meisje" met een vurig karakter, ze speelde het al eerder in "Little drummer girl". Hier is ze opnieuw overtuigend.

Met : Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie

Geen opmerkingen: