donderdag, januari 02, 2020

The Dressmaker - Jocelyn Moorhouse

The Dressmaker op IMDb (7,1)
Net iets te melig om goed te zijn, maar er zitten zeker goede kanten aan deze film. Sterk wraakverhaal, laat ik het zo maar omschrijven. En met Kate Winslet in de hoofdrol is een film zelden saai, ze heeft een goede hand van verhalen kiezen.

In deze film is ze Tilly, een kleermaakster die na een langdurig verblijf in Parijs terugkomt in haar Australische dorpje. Er is een reden dat ze lang is weggebleven, zo ervaren wij: ze is door het dorp aangewezen als de verantwoordelijke voor de dood van een jongen uit hun midden.
Wij leren al snel dat die jongen een enorme pestkop was, dat ie er op zijn minst om vroeg om te worden aangepakt, maar dat hoeft an sich nog geen reden te zijn voor zijn dood.
Tilly's moeder is sinds haar vertrek een verwaarloosde vrouw geworden, een kluizenaar die door het hele dorp wordt gemeden. Tilly is vast van plan achter de waarheid te komen, ze wil schoon schip maken, ze wil een rein geweten.
Haar Parijse jaren maken haar te excentriek voor dit dorp, menig nek verrekt wanneer zij zich vertoont. Maar kleren maken, dat kan ze. En al snel blijkt dat het dorp - ondanks al hun bezwaren tegen haar - toch graag een jurk van haar makelij willen hebben. Tilly denkt dat ze zich daarmee invecht in het dorp, maar de bevolking blijkt hardleers. Slechts één enkele man interesseert zich voor haar en wil met haar op zoek naar de waarheid. En naar meer, zo zal blijken. Heel langzaam lijkt Tilly te ervaren dat ze toch niet de vervloekte vrouw is, de heks met dat ellendige bestaan. Maar dan..

Met : Kate Winslet, Liam Hemsworth , Judy Davis , Hugo Weaving

Geen opmerkingen: