zondag, januari 26, 2020

The Rendezvous - Amin Matalqa / Annemarie Jacir

The Rendezvous op IMDb (5,0)
Niemendallige avonturenfilm, een soort amateur-Indiana Jones.

Rachel is arts en wordt in haar ziekenhuis bezocht door iemand van Buitenlandse zaken. Haar broer David, die ze al 3 jaar niet heeft gezien, is dood aangetroffen in de woestijnen van Jordanië. Ze moet mee, voor identificatie. Daar aangekomen blijken er onfrisse zaken te zijn gebeurd. Broerlief is niet gewoon dood, nee, hij is overduidelijk vermoord. En BuZa wil graag van Rachel weten waarom.
Behalve dat hij amateur-archeoloog was die af en toe het conflict niet schuwde, weet ze weinig van hem.
Al snel leren we dat David tot zijn neus in onfrisse zaken zat, het blijkt te gaan om het laatste ontbrekende deel van de Dode Zeerollen. Elk van die rollen heeft oorlogen voorspeld die er ook echt kwamen, het ontbrekende deel zou verwijzen naar het totale Armageddon , naar WO3.
(bent u er nog?)
Vul maar in: Rachel rust niet voordat ze de feiten weet, de BuZa-man moet tegen zijn wil met haar meewerken en er is natuurlijk een louche organisatie (de Armageddonians, echt) die ook achter de rol aan zit. Je zit zo aan de anderhalf uur.

Met : Stana Katic, Raza Jaffrey, Alfonso Bassave

Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...