woensdag, januari 29, 2020

King of the Belgians - Peter Brosens/ Jessica Woodworth

King of the Belgians op IMDb (6,5)
Zeer aangename film , gebaseerd op een grappige what if-twist.

Nicolaas III is de stijve koning van Belgie die tijdens een bezoek aan Turkije plots geconfronteerd wordt met een revolutie in zijn thuisland: de jarenlange spanningen tussen Walen en Vlamingen komen tot een uitbarsting, de Walen roepen de onafhankelijkheid uit.
Nicolaas wil direct terug maar wordt tegengehouden door de Turkse autoriteiten: vanwege een kosmische storm (Aurora Borealis, maar dan boven de Karpaten) is het satellietverkeer in de war. En daarmee ook het vliegverkeer. Over land dan maar , denkt men. Maar dat gaat zomaar niet: het is duidelijk dat de Turkse beveiligingsbeambten hun rol serieus nemen. Vluchten dus..
Middels een trucje van de embedded cameraman die in het gevolg van de koning meereist, lukt het ze om in een bus vol Bulgaarse Mysterian Voices het land uit te komen. Maar dan: eenmaal op het Bulgaarse platteland moet de volgende horde worden genomen. Er ontstaat een olijk spanningsveld tussen de protocolfetisjisten in het koninklijk personeel en de koning zelf, die steeds ontspannener wordt van de plotselinge situaties die zich voordoen op hun spannende reis door de Balkan.

Een prachtig rijtje aannames, maar bij elkaar maakt het wel een heel leuke film.

Met : Peter van den Begin, Lucie Debay, Bruno Georis, Titus de Voogdt, Pieter van den Houwen

Geen opmerkingen: