zaterdag, januari 11, 2020

Swinging Safari - Stephan Elliott

Swinging Safari op IMDb (5,5)
Ben er nog niet achter wat precies de bedoeling was van deze regisseur. Het is een combinatie van coming-of-age film , die geschoten is als een lange tijdgeest-videoclip maar handelt over zeer serieuze volwassen onderwerpen. Voor mij miste hij op enige afstand zijn doel, maar gek genoeg was het door die complexe insteek wel boeiend genoeg om te blijven volgen.
Jaren 70, Australisch platteland. Drie excentrieke families wonen bij elkaar in de straat , de kinderen spelen veel met elkaar, de ouders trekken ook met elkaar op. Het lijkt dus allemaal pais en vree maar er zijn grote verschillen. Zeer grote verschillen: de stoere machoman en zijn alcoholische vrouw, de wulpse vrouw van deze tijd en haar simpele maar lekkere kerel, de goedzak en zijn tennisvrouwtje. Hun kinderen hebben hun eigen tienerproblematiek, maar de ouders volgen de hippe trends en proberen een partnerruil-avond op te zetten. Dat gaat mis en er ontstaat wrijving bij de ouders. Feitelijk willen ze de kinderen verbieden bij elkaar te komen spelen. En dat gaat niet, want die zijn veel dieper verweven. De oudste twee jongens van de ene die verlekkerd naar de oudste nymfomane dochter van de ander kijken, de jongste kinderen die onderdeel zijn van de cast voor de film die een van de tienerjongens maakt met zijn videocamera. Die jongen is duidelijk de gevoeligste en de slimste van allen , daardoor is hij ook de enige die het jonge buurmeisje een beetje begrijpt. Ze willen weglopen met zijn tweeën, naar de grote stad. Maar dat gaat natuurlijk niet.
Het hele dorp raakt in rep en roer als er een walvis aanspoelt die het complete dagelijkse strandleven van de gezinnen overhoop gooit. De walvis is symbool voor de hete aardappel die bij de drie families op het bord ligt.

Een comedy met een hard randje, zeg maar. Ik ben er nog niet uit wat het nou helemaal was.

Met: Guy Pearce, Kylie Minogue
 ,

Geen opmerkingen: