zondag, januari 19, 2020

Der Architekt - Ina Weisse

Der Architekt op IMDb (6,3)
Complexe film over een de schijn ophoudende familie waar van alles aan de hand is. Papa is architect, een prijzen winnende arcitect zelfs. Hij prijst zich gelukkig een beroep te hebben waarin hij altijd kan staven of het resultaat van zijn denkwerk ook echt geworden is wat hij eerder in zijn hoofd had. In zijn privéleven blijkt dat een stuk lastiger.
Wanneer zijn moeder overlijdt en hij terugkeert naar het dorp van zijn jeugd, komen langzamerhand allerlei onverkwikkelijke zaken en zelfs trauma's aan het licht. De lastige verstandhouding met zijn ouders blijken een gesloten en zelfs getraumatiseerde man van hem gemaakt te hebben. Daar komt nog bij dat hij in het dorp ook het een en ander aan relationele geheimen heeft achtergelaten. Zijn gezin wordt hier plots mee geconfronteerd. De toch al ietwat vreemde verhoudingen komen hierdoor nog verder op scherp te staan.

Met : Josef Bierbichler, Hilde van Mieghem , Sandra Hüller, Sophie Rois

Geen opmerkingen:

Sun Children (aka Khorshid/The Sun) - Majid Majidi

Sun Children op IMDb (7,1)   Sun Children op Moviemeter (3,71) Deprimerende film, ondanks dat ie voortdurend naar het licht toe werkt. Natuu...