donderdag, januari 23, 2020

King of the road - Danyael Sugawara

King of the road op IMDb (6,4)
Telefilm! Dus ik proberen. Welnu: redelijk clichématig, maar langzamerhand toch onderhoudende film. Sleept er toch wel een voldoende uit.

We belanden midden in een racistisch getint kroeggevecht tussen twee plattelanders en twee Marokkaanse jongens. Het gevecht wordt later buiten tamelijk lafhartig afgerond, wanneer de Marokkaanse gassies een van de twee Nederlanders met een knuppel dusdanig bewerken dat de man nooit meer kan werken.
De andere man, Barry,  blijkt diens vrachtwagenmaatje, ze doen in wissendienst hun buitenlandse reizen. Dat moet hij voorlopig dus met iemand anders doen.  Het nare toeval wil dat het uitzendbureau hem een - u raadt het al - Marokkaanse jongen stuurt die met hem de garnalentrip naar Marokko moet maken. Dat is ongemakkelijk, het begint zelfs ronduit naargeestig en racistisch. Gek genoeg ontstaat er on the road toch een soort band tussen de twee , hoe verschillend ze ook zijn.
In Nederland is ondertussen een rechercheur in de zaak van de mishandeling gedoken en zij komt gaandeweg achter steeds meer gevaarlijke verbanden. Ze kan Barry niet zelf ondervragen, die is immers onderweg, maar via de werkgever en via de kroegbaas komt ze toch meer van diens achtergronden te weten. Als ze vervolgens via het uitzendbureau er ook nog eens achter komt wat voor type Sadiq, de bijrijder is, voelt zij aan dat ze zaak - ahum - explosief is. Maar wat kan zij doen, met de mannen ergens in Europa op de weg en zij in Nederland achter haar bureau?

Met : Guido Pollemans, Majid Mardo, Sophie Höppener

Geen opmerkingen: